Artikler til

Inspiration

Netværk

Ekspert på adfærdsdesign?

Barack Obama brugte det som sin hemmelige konkurrencefordel til at vinde to valg. David Cameron brugte det til at revolutionere den måde, vi regerer lande på.

Google, Amazon og Novo Nordisk bruger det til at skabe innovation, øge compliance, forbedre arbejdsmiljøet og sælge flere produkter – MANGE FLERE produkter. Og succesfulde ledergrupper i C20-indekset er begyndt at bruge det som deres foretrukne strategiske greb, når uklare begreber som agilitet og forandringsparathed skal ud og leve i hverdagens knivskarpe konkurrence.

Men hvilken indsigt er det, at alle disse mennesker fået? Det er indsigten, at mennesker i den virkelige verden ikke opfører sig som de mennesker, vi bygger vores strategier til. Og denne misforståelsen betyder, at vi kommer til at modarbejde menneskers biologi, når vi tror på, at gode argumenter, brændende platforme, klassisk change management, pjecer, kampagner og fællesmøder kommer til at rykke noget. For det gør det ikke længere.

Vi er kommet langt med disse discipliner. Men de får os ikke til næste plateau. Det er indsigten. Og muligheden for at gøre noget ved det hedder adfærdsdesign. Adfærdsdesign er en evidensbaseret tilgang til at ændre adfærd, og den er en kærkommen og konkret håndsrækning til de mange ledere og medarbejdere, som hver dag sulter efter alternativer til de gængse virkemidler. Fordi de ikke er tilfredse med deres resultater, eller fordi de er presset til at gøre mere med det halve” (*)

I mit virke som agile coach eksperimenterer jeg løbende med at benytte adfærdsdesign. Det kan være det afgørende element i forbindelse med forandringer - store som små - og derfor er det vanvittigt fascinerende og inspirerende. Jeg har god erfaring med at bruge en lettilgængelig trinvis metode til adfærdsdesign. Jeg vil gerne dele erfaringerne med dig, så du også kan bruge teknikkerne i dit eget team.

Jeg har på denne Agile Games Night inviteret certificeret adfærdsdesigner, Tanja Hesselager, til at lede os sikkert igennem aftenen. Efter denne Agile Games Night vil du selv kunne prøve kræfter med at lave dine egne adfærdsdesign.

Vi ses til endnu en super spændende eftermiddag/aften. Tag endelig en kollega eller ven med. Man behøver intet at vide om fancy ord som “scrum, productowner eller backlogs” for at få udbytte af sessionen.

Vel mødt !

Søren Weiss
tryzone-hvid-3.png